The Art Server

Timeless Beauty als eerbetoon aan Marc Lagrange

ll

Gisteren opende in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren de tentoonstelling Timeless Beauty, een hommage aan de in 2015 overleden kunstfotograaf Marc Lagrange, bekend om zijn sensuele en kunstzinnige naaktfoto’s.

Deze expo is anders dan wat men van het Gallo-Romeins Museum gewend is. Tot en met 30 juni van volgend jaar is er prikkelend naakt te zien, gelardeerde met intrigerende teksten van Romeinse auteurs en authentieke objecten die de bezoekers in de ban brengt van vrouwelijk schoon.

Lagrange werd geboren in 1957 in de Congolese stad Kinshasa. Hij studeerde voor ingenieur, maar maakte later van zijn passie voor fotografie zijn beroep. Hij groeide uit tot een succesvolle kunstenaar, die analoge boven digitale fotografie verkoos, en wiens werk wel eens vergeleken wordt met dat van Helmut Newton, zijn groot voorbeeld.

Mark Lagrange werd meermaals gelauwerd. Zijn boek Diamonds and Pearls (2013), uitgegeven bij het Duitse teNeues, werd in 80 landen gepubliceerd.


© teNeues - foto boven: © Gallo Romeins Museum

Categorie
Fotografie
Datum
18 december 2016
om 10:59

Deel via