The Art Server

Start in mineur voor Designmuseum Adam

a_list.jpg

Het Art & Design Atomium Museum dat in december 2015 haar deuren opende heeft niet het succes gekend waarop het gehoopt had. Ondermeer voor de aanslagen in Parijs en Brussel daalde het aantal bezoekers drastisch.

Volgens Henri Simons, directeur van de vzw Atomium-Adam, kwamen er 25.796 betalende bezoekers over de vloer.

Nochtans heeft ADAM heel wat te bieden. Bezoekers krijgen er honderden objecten de zien, van gebruiksvoorwerpen voor alledag over designcreaties tot kunstvoorwerpen.

Voor de inrichting en de scenografie van het ADAM werd een beroep gedaan op Lhoas & Lhoas Architectes, Thierry Belenger (specialist 20ste-eeuws design) en Alexandra Midal (designer-theoreticus en historicus). Jean Nouvel was verantwoordelijk voor de buitentrap en de toegang.

In het Plasticarium, de permanente tentoonstelling, bevindt zich de privéverzameling van Philippe Decelle die decennialang alle vormen van kunststofmateriaal verzamelde. Daarnaast organiseert het ADAM ook tijdelijke exposities rond kunst en design van de 20e eeuw tot vandaag.

Verwacht wordt dat 2017 verbetering zal brengen. Op het programma ondermeer een tentoonstellingen in het kader van Modernity is the new old. Ook wordt gemikt op Panorama, een geschiedenis van modern design in België, van Art Nouveau tot en met vandaag, met voorwerpen, grafisch werk en filmfragmenten."

Categorie
Design
Datum
19 december 2016
om 15:39

Deel via