The Art Server

China heeft nu ook hoogste brug ter wereld

Unknown

Gisteren werd in de Zuid-Chinese provincie Guizhou de hoogste brug ter wereld in gebruik genomen. Het betreft Beipanjiang-brug, een zogenaamde tuibrug, die een hoogte heeft van 565 meter en een lengte van 1,3 kilometer. De kostprijs van het geheel bedraagt zo’n 139 miljoen euro.

Eerder, in 2011, kon China al prat gaat op met de Danyang–Kunshan-brug, de langste brug ter wereld met een lengte van 164,8 km. Dat zelfde jaar verrees ook de Qingdao Haiwan-brug met 42,5 kilometer de langste overzeese brug ter wereld.

Ook de langste glazen brug ter wereld bevindt zich in China. Het kunstwerk van 430 meter lang hangt op 300 meter boven de grond, tussen twee bergtoppen in het natuurpark van de provincie Hunan. De brug, een huzalenstuk van de Israëlische architect Haim Dotan, is zes meter breed en zou naar verluidt tot 800 mensen tegelijk kunnen dragen. Het aantal bezoekers zou beperkt zijn tot 8.000 per dag. 


Foto: twitter

Categorie
Architectuur
Datum
31 december 2016
om 07:07

Deel via