The Art Server

Architect Leonardo Benevolo overleden

b

De Italiaanse architect Leonardo Leonardo Benevolo is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij maakte ook naam als stedenbouwkundige, architectonisch historicus en auteur.

Leonardo Benevolo werd geboren in 1923 in Orta San Giulio, is een gemeente in de Italiaanse provincie Novara. Hij studeerde architectuur aan de Università di Roma, waar hij geschiedenis van de architectuur zou gaan doceren. Later gaf hij ook les in Florence , Venetië en Palermo.

Zijn boek Storia dell'archittetura moderna (History of Modern Architecture) werd voor het eerst gepubliceerd in 1960, werd 18 keer herdrukt en vertaald in ruim 18 talen.

Verder verschenen ook: bij MIT Press The origins of Modern Town Planning,History of Modern Architecture en The History of the City, en bij Wiley-Blackwell European City.   

Op zijn ontwerppalmares prijken ondermeer het nieuwe hoofdkantoor van de Fiera di Bologna, het masterplan van Ascoli Piceno, het plan voor het historische centrum van Bologna en het stadsplan van Monza. Hij was ook verantwoordelijk voor stadsplattegronden van verschillende steden in Piemonte en Lombardije. 

Categorie
Architectuur
Datum
07 januari 2017
om 11:23

Deel via