The Art Server

Frankrijk wil Da Vinci’s Saint Sébastien behouden

tt

Het Parijse veilinghuis Tajan heeft een uiterst zeldzame schets gepresenteerd die wordt toegeschreven aan Leonardo da Vinci. Frankijk wil het kunstwerk in eigen land houden en gaat op zoek naar 15 miljoen euro.

Eind vorig jaar werd al beslist op alles in het werk te stellen opdat de schets tot het nationaal patrimonium van Frankrijk zou behoren blijven behoren; Leonardo da Vinci, de wereldberoemde homo universalis overleed immers in de Franse stad Amboise in 1519. Hij verwief bekendheid als een architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist.

De Franse overheid slaagde erin de verkoop uit te stellen en zodoende tijd te winnen om de nodige fondsen bijeen te krijgen.

De schets, die 19,3 op 13 centimeter groot is, werd door een Franse arts ontdekt tussen een aantal documenten. De vondst werd ondertussen geauthenticeerd door Da Vinci-experts.


© Tajan

Categorie
Veiling
Datum
13 januari 2017
om 11:14

Deel via