The Art Server

Museum aan het Vrijthof exposeert TASCHEN

ttt

Onder de titel 'A Passion for TASCHEN' loopt van 5 maart tot en met 4 juni 2017 een tentoonstelling over deze de Duitse uitgever die kunst- en salontafelboeken voor een groot publiek toegankelijk heeft gemaakt. De expositie valt samen met de kunstbeurs TEFAF.

Tijdens de deze expo staat de collectie van een van ‘s werelds grootste TASCHEN-verzamelaars centraal. Door zijn ogen zien we de durf, visie en variatie van TASCHEN’s oeuvre. Kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek.

Aan de hand van speciale Art en Collectors edities, originele foto’s, bestsellers en objecten uit het TASCHEN-archief, krijgt de bezoeker zowel een indruk van de thematische diversiteit en kwaliteit van de mondiale uitgeverij als van de samenwerkingen met toonaangevende fotografen, waaronder Helmut Newton, Sebastião Salgado en Annie Leibovitz.

Een speciale XXX-ruimte (Adult Content) zal ingericht worden met TASCHEN’s explicietere titels. Door sommigen als controversieel gezien, maar een integraal onderdeel De tentoonstelling eindigt met een 'please touch room' waar de bezoekers zelf door de boeken kunnen bladeren.

Bron: Museum aan het Vrijthof

Categorie
Cultuur
Datum
13 januari 2017
om 16:40

Deel via