The Art Server

Expo fotografe Johanne Verbockhaven in ADAM

image001

Onder de titel “WHEN SILENCE SPEAKS - Heart of a forgotten land”, stelt de Belgische fotografe Johanne Verbockhaven van 16 januari tot en met 19 maart tentoon in ADAM, het Art & Design Atomium Museum op onderd meter van het Atomium. 

Via haar etno-fotografische werken gemaakt op het schiereiland Hornstrandir (noordwesten van Ijsland) heeft Johanne Verbockhaven (1974) het over vragen die te maken hebben met geheugen en vergeten. Ze concentreert zich op dimensies als stilte, afwezigheid en sporen.

Voor Verbockhaven, fotografe en promovenda (Fotografie & Antropologie), is dit socio-historische feit het terrein voor haar antropologisch en artistiek onderzoek dat ze voert aan het Laboratoire d'Anthropologie Prospective (LAAP) aan de Université Catholique de Louvain (UCL).

Het Art & Design Atomium Museum toont in Gallery 2 een reeks foto's op groot formaat. Ze zijn afkomstig van haar ervaring op Hornstrandir en van de jeugdherinneringen van de laatste getuigen die in de boerderijen woonden.

Tijdens de eerste vijftien dagen van de tentoonstelling werkt Johanne Verbockhaven in het ADAM. Hieruit zal een omgeving ontstaan met een mix van foto's, klanken, video's, tekeningen en teksten.

Info: johanneverbockhaven.com/wordpress/

Categorie
Fotografie
Datum
15 januari 2017
om 13:59

Deel via