The Art Server

Koolhaas ontwerpt bibliotheek van de toekomst in Caen

logo_1200x630

Afgelopen weekend opende in de Franse stad Caen, de Bibliothèque Alexis de Tocqueville, een project van OMA (Office for Metropolitan Architecture), het bureau van de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

De Bibliothèque Alexis de Tocqueville werd ingehuldigd in aanwezigheid van ondermeer de Franse minister van Cultuur Audrey Azoulay. Het prachtige complex, waarvan de kosten opliepen tot 36 miljoen euro, situeert zich aan een park dat door de Franse landschapsarchitect Michel Desvignes, die hier te onzent ondermeer verantwoordelijk was voor de Kanaalsite van Axel Vervoort.

De Normandische stad Caen die doorsneden wordt door de rivier Orne, krijg er met dit weegaloos architectonisch hoogstandje, na een modern onderzoekscentrum, een nieuw gerechtsgebouw en muziekhal Le Cargo, opnieuw een monumentale constructie bij. 


© Philippe Ruault - OMA

Categorie
Architectuur
Datum
16 januari 2017
om 11:24

Deel via