The Art Server

Gulden Boek van boek.be. voor Patrick Van Gompel

w

Journalist Patrick Van Gompel krijgt het Gulden Boek van Boek.be, een onderscheiding voor een persoon die zich op bijzondere wijze inzet voor het boek of de verspreiding ervan.

Boek.be-directeur André Vandorpe en Rudy Vanschoonbeek, voorzitter van de Vlaamse Uitgevers, de prijs aan de VTM-journalist overhandigen.

Van Gompel is journalist sinds 1978. Eerst werkte hij als regionaal correspondent in de Kempen voor Belgische en Nederlandse kranten, tijdschriften, radio-omroepen. In 1983 begon hij fulltime bij BRT 2 Radio Omroep Antwerpen aan de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen. En dat was wel heel dicht bij de Boekenbeurs in het Bouwcentrum, wat nu Antwerp Expo heet.

In 1989 stapte hij over naar Het Nieuws van VTM. 28 jaar later heeft hij één derde van de wereld gezien. Als verslaggever in de Wetstraat en als verslaggever in oorlogsgebieden.

Patrick Van Gompel had altijd veel belangstelling voor boeken en strips. Zo organiseerde hij in zijn vrije tijd van 1983 tot en met 2003 De Stripgidsdagen in Turnhout, was hij voorzitter van de Bronzen Adhemar en is hij als 15 jaar jurylid van de Knack Hercule Poirot Prijs voor het beste Vlaamse misdaadverhaal. Hij heeft zelf één boek geschreven, in 1995, “Strips Aha, de Wereld van het Beeldverhaal”.

Foto: © boek.be

Categorie
Cultuur
Datum
17 januari 2017
om 10:30

Deel via