The Art Server

Beroemde Nederlanders krijgen brug naar hen genoemd

Unknown

Brug nummer 1866, bij de Johan Huizingalaan in Nieuw-West, gaat voortaan door het leven als de Rita Reysbrug. De grootste jazzzangeres die Nederland heeft voortgebracht overleed in 2013 . Rita Reys is een van de van negen beroemde Nederlanders die een brug naar zich vernoemd krijgen. 

Ook Karl Popper (filosoof), Conny van Rietschoten (zeiler), Frans van Gool (architect), Henny de Swaan ('moeder van de vrouwenbeweging'), Piet Bakker (schrijver van Ciske de Rat), Jan Brouwer ('het groene geweten van Osdorp'), Bessie Smith (blueszangeres) en Pia Beck (jazzpianiste) krijgen een brug in Nieuw-West willen op die manier geëerd worden. 

Eerder kwam ook al de Joes Kloppenburgbrug in het Centrum en een Gerard Reve-brug in Zuid tot stand.

 

Categorie
Mensen
Datum
20 januari 2017
om 10:54

Deel via