The Art Server

John Baldessari tuigt 19de BMW Art Car op

vv

Tijdens Art Basel in Miami Beach is de 19de BMW Art Car voorgesteld, een M6 GTLM die werd gedecoreerde door de 85-jarige Amerikaanse kunstenaar John Baldessari.

Op 28 en 29 januari 2017 eerstkomend rijdt de kunstige, minimalistische bolide op het circuit van de Daytona International Speedway, een racecircuit gelegen in Daytona Beach, Florida, tijdens de Rolex 24 Hours.

Het initiatief voor de BMW-collectie werd in 1975 genomen door de Franse autopiloot en veilingmeester Hervé Poulain die aan Alexander Calder vroeg een BMW 3.0 CSL tot rijdend kunstwerk te verheffen.

In de loopt van de jaren werden al BMW Art Cars getransformeerd door onder anderen Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Ernst Fuchs, Robert Rauschenberg, M.J. Nelson, Ken Done, Matazo Kayama, César Manrique, A.R. Penck, Esther Mahlangu, Sandro Chia, Jenny Holzer en David Hockney.

Het culturele programma van BMW is al meer dan 40 jaar één van de belangrijkste pijlers van haar corporate communicatie. Die betrokkenheid focust zich echter niet alleen op hedendaagse en moderne kunst, maar ook op klassieke muziek, jazz, architectuur en design. BMW Group sponsort dan ook meer dan 100 culturele evenementen wereldwijd.
 

Foto: youtube

Categorie
Design
Datum
22 januari 2017
om 11:24

Deel via