The Art Server

Dirk Brossé blijft Chamber Orchestra of Philadelphia leiden

dddd

De Belgische componist en dirigent Dirk Brossé zal tot en met 2022 artistiek leider blijven van het The Chamber Orchestra of Philadelphia. Zij contract werd afgelopen week verlengd door de nieuwe directeur Bill Rhoads.

The Chamber Orchestra of Philadelphia is een van de meest gerenommeerde kamerorkesten van de Verenigde Staten. Onder leiding van Brossé is het beroemde orkste de laatste jaren sterk gegroeid sedert hij in 2009 als Music Director werd aangesteld.

Brossé, die hier te onzent bekend is als componist van de musicals ‘Sacco & Vanzetti’, ‘Daens’, ‘Ben X’ en ‘14-18’ verwierf ook bekendheid met compositieopdrachten voor film, televisie en theater en als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Gent.

In de loopt der jaren dirigeerde diverse grote orkesten, zoals de Brussels Philharmonic, The Londen Symphony Orchestra, The Royal Philharmonic of Londen en The Hong Kong Philharmonic. 

Foto: Dirk Brossé-be

Categorie
Muziek
Datum
23 januari 2017
om 11:11

Deel via