The Art Server

Frankrijk spendeert 300 miljoen euro aan Eiffeltoren

imgp9202_dxo-photo-1900-anniv_list

In de loop van de volgende 15 jaar is een bedrag van 300 miljoen euro nodig om de renovatie, modernisering en beveiliging van de Eiffeltoren, een van bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk, aan de linkeroever van de Seine in Parijs. Het was burgemeester Anne Hidalgo die het nieuws liet bekenmaken. 

Eerder was al was al aangekondigd dat de Lichtstad de ambitie koestert om in 2024 de Olympische en Paralympische Spelen te organiseren en in 2025 ook de Wereldexpo.

Op 6 mei 2014 vierde Parijs de 125ste verjaardag Eiffeltoren. ’La dame de fer' werd ontworpen voor de Wereldtentoonstelling in 1889 door Maurice Koechlin en Emile Nouguier, twee medewerkers van Alexandre Gustave Eiffel, een Franse ingenieur en industrieel, die zijn eerste ervaringen met metaalconstructies opdeed bij diverse spoorwegmaatschappijen.

De Eiffeltoren is 317 meter hoog tot aan de top van de vlaggenstok. De toren heeft vier poten en op verschillende niveaus bevinden zich platforms.
Jaarlijks worden er zo’n 6 miljoen betalende toeschouwers geteld.

 

Categorie
Cultuur
Datum
25 januari 2017
om 10:28

Deel via