The Art Server

Herman de Coninckprijs voor Peter Verhelst

p

Peter Verhelst heeft de Herman de Coninckprijs én de publieksprijs gewonnen voor zijn dichtbundel "Zing zing". Hij nam gisteravond in de Antwerpse Arenbergschouwburg de prijs in ontvangst. Het is de derde keer dat hij de onderscheiding in de wacht sleept.

Verhelst haalde het van Eva Gerlach ("Ontsnappingen"), Roland Jooris ("Bladgrond"), Hannah van Binsbergen ("Kwaad gesternte") en Nachoem M. Wijnberg ("Van groot belang").

De vakjury bestond uit voorzitter Jeroen Dera (letterkundige Radboud Universiteit Nijmegen), Hugo Brems (professor emeritus), Cathérine De Kock (journalist De Standaard), Laura de Coninck (journalist beeldend kunstenaar) en Saskia Scheltjens (Head research Rijksmuseum Amsterdam).

Hannah van Binsbergen ging aan de haal met de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut voor “Kwaad gesternte”.

Foto: youtube

Categorie
Literatuur
Datum
25 januari 2017
om 07:07

Deel via