The Art Server

Jules Deelder schrijft Rotterdamse kost

j_list.jpg

De 72-jarige Nederlandse dichter, voordrachtskunstenaar, performer en auteur, Jules Deelder, heeft Poëziegeschenk 2017 geschreven. De Poëzieweek van 2017 staat in het teken van humor in gedichten. Deelder was dan ook de gedroomde keuse vanwege zijn komische teksten. 

Deelder werd geboren in 1944 in Rotterdam-Overschie. Hij brak in 1969 door met zijn debuutbundel Gloria Satoria. Daarna volgden meerdere werken, waaronder Tussentijds, Ruisch en Het graf van Descartes. Hij werd meermaals gelauwerd, zo ontving hij in 1988 de Anna Blaman Prijs voor zijn gehele oeuvre, 2004 de Wolfert van Borselenpenning  en in 2005 de Edison prijs voor zijn cd Deelder blijft draaien en de Tollensprijs.

Deelder was in de jaren zeventig nachtburgemeester van Rotterdam. Hij kreeg de titel omdat hij met initiatieven kwam om het avond- en nachtleven in de Maasstad aantrekkelijker te maken. Hij was de eerste in Nederland die nachtburgemeester genoemd werd.

Wie tijdens de poëzieweek een aakoop doet van minimaal 12,50 euro krijgt de dichtbundel van Deelder cadeau. De Poëzieweek  die gisteren van start ging Vlaanderen en Nederland duurt tot en met woensdag 1 februari.

Categorie
Literatuur
Datum
27 januari 2017
om 07:07

Deel via