The Art Server

Christo stopt met inpakproject “Over the River”

dd

De 82-jarige Christo Vladimirov Javacheff of kortweg Christo, de wereldverwaarde Bulgaars-Amerikaans architect, beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar, stopt met zijn project ”Over the River" in de Amerikaanse staat Colorado, naar verluidt uit onvrede het presidentschap van Trump.

De ‘inpakkunstenaar’ werkte al zo’n twintig jaar aan zijn project, samen met zijn in 2009 overleden vrouw Jeanne-Claude Denat de Guillebon. Hij investeerde al meer dan 12 miljoen euro in het volgens sommingen te megalomaan onderneming in Colorado die in totaal begroot werd op 40 miljoen euro.

Het was de bedoeling de Arkansas River in  de staat Colorado over een lengte van zo'n 70 kilometer met zilverkleurige doeken overspannen. Daarmee was hij niet aan niet aan hun proefstuk. In 1995 pakte hij samen met zijn vrouw ze de Berlijnse Reichstag in en in 2005 presenteerden ze hun installatie "The gates" in Central Park in New York. 

 

Categorie
Architectuur
Datum
28 januari 2017
om 11:34

Deel via