The Art Server

Martijn Pronk naar Van Gogh Museum

dfg

Vanaf 1 februari neemt Martijn Pronk  bij het Van Gogh Museum in Amsterdam de functie op van hoofd digitale communicatie.

Martijn Pronk studeerde Rechtsgeleerdheid in Groningen en begon in 1993 zijn loopbaan als Management Trainee bij Wolters Kluwer. Hij werkte als uitgever digitale publicaties achtereenvolgens bij Wolters Kluwer en SDU. In 2007 maakte Pronk de overstap van het bedrijfsleven naar de culturele sector. In de rol van Hoofd Publicaties zette hij deze nieuwe digitale afdeling op voor het Rijksmuseum.

Pronk wordt onder meer verantwoordelijk voor het verder vormgeven van de vernieuwde digitale communicatiestrategie, het uitbouwen van de social media fanbase en de doorontwikkeling van de museumwebsite. Hij ontwikkelde samen met zijn team onder meer een e-strategie die resulteerde in de succesvolle lancering van Rijksstudio tijdens de heropening van het museum in 2013.

Het Van Gogh Museum kent een actieve zeer betrokken online community. In 2016 groeide de belangstelling voor Van Gogh en het museum exponentieel.

Zegt Milou Halbesma, directeur Publiekszaken van het Van Gogh Museum:  “Digitale communicatie is voor het Van Gogh Museum steeds belangrijker. Niet alleen om voor de binding met alle wereldwijde fans een effectief platform te bieden. Ook voor de online kaartverkoop en de spreiding van het bezoek gedurende de dag en het hele jaar zijn onze digitale verkoopkanalen cruciaal”.

Foto: © Van Gogh Museum

Categorie
Mensen
Datum
28 januari 2017
om 16:30

Deel via