The Art Server

Dick Matena verstript Turks Fruit

26487_57b2f88b553f8_26487

De meest veelzijdige en getalenteerde striptekenaar van Nederland, Dick Matena, giet het klassieke meesterwerk van Jan Wolkers, Turks fruit, in stripvorm. De nieuwe beeldroman van verschijnt in september bij uitgeverij Meulenhoff.

Turks fruit is Jan Wolkers’ meest gelezen en meest vertaalde boek. Deze autobiografische roman verscheen in 1969, beleefde tientallen herdrukken en geldt thans als een klassiek meesterwerk. Het boek werd in 1972 verfilmd door Paul Verhoeven met Monique van der Ven en Rutger Hauer in de hoofdrollen.

In Turks beschrijft Wolkers de heftige liefde van de jonge beeldhouwer Erik en zijn grote liefde Olga. Ze beleven een grandioze, romantische zomer en besluiten te trouwen, tegen de zin van Olga’s rijke ouders. Totdat Olga zich zeer vreemd begint te gedragen, abrupt breekt met Erik en terug naar haar ouders gaat.

Op Matenas palmares staat ondermeer de graphic novels

De avonden (4 delen), Gerard Reve, De Bezige Bij, 2003-2004.
Kort Amerikaans (3 delen), Jan Wolkers, De Bezige Bij, 2006.
Kaas, Willem Elsschot, Athenaeum, 2008.
Het dwaallicht, Willem Elsschot, Athenaeum, 2008.

Foto: © Meulenhoff

Categorie
Literatuur
Datum
31 januari 2017
om 10:47

Deel via