The Art Server

UGent reikt eredoctoraten uit in jubileumjaar

Unknown

Tijdens haar Dies Natalisviering op 24 maart 2017 zal de UGent een institutioneel eredoctoraat uitreiken aan ondermeer Philippe Herreweghe, Isabel Allende en David Freedberg, als een erkenning voor hun maatschappelijke en/of wetenschappelijke verdiensten.

De Dies Natalis staat dit jaar volledig in het teken van de 200ste verjaardag van de UGent en is één van ankerevents in het jubileumjaar, waarin maatschappelijk engagement centraal staat.

Philippe Herreweghe. De dirigent ontvangt een eredoctoraat voor zijn waardevolle muzikale verdiensten, zowel op nationaal als internationaal vlak. De UGent bekroont onder meer zijn inzet voor het intussen wereldbefaamde ensemble ‘Collegium Vocale Gent’.

Professor David Freedberg. De Kunsthistoricus en directeur van het Warburg Institute ontvangt een eredoctoraat voor de beschrijving van nieuwe denkkaders in verschillende uiteenlopende wetenschapsgebieden. Hiermee zorgt hij ervoor dat op een nieuwe manier aan wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan.

Isabel Allende. De Chileense auteur ontvangt een eredoctoraat voor de impact van haar literatuur op de maatschappij.
 

Categorie
Mensen
Datum
31 januari 2017
om 16:17

Deel via