The Art Server

Pedro Almodovar juryvoorzitter Cannes

oo

De Spaanse filmregisseur Pedro Almodóvar Caballero is tot voorzitter verkozen van de 70ste editie van het festival van Cannes. Die keuze werd bekend gemaakt door Pierre Lescure en Thierry Frémaux, respectievelijk voorzitter en afgevaardig bestuurder van de evenement. 

Pedro Almodovar in 1992 al eens jurylid onder het voorzitterschap van  sous  Gérard Depardieu. De Palme d’or ging toen naar Les Meilleures Intentions, van de Deense regisseur Bille August.

Dit jaar worden de juryleden van het Festival de Cannes midden april bekendgmaakd, enkele dagen voor de annoncering van het programma.

In 2016 werd de Palme d’or gewonnen door de Britse cinéast Ken Loach Moi, Daniel Blake.

Pedro Almodóvar Caballero (Calzada de Calatrava, 1949) begon zijn carrière in de jaren van de movida madrileña. Na de dood van Franco en het proces van democratisering dat daarop volgde, uitten jonge kunstenaars zich met werk dat als provocerend, soms zelfs choquerend werd ervaren. In zijn films komen nu nog steeds (maar in die tijd helemaal) thema's als prostitutie, homoseksualiteit, drugsgebruik, travestie, transseksualiteit en misstanden in de katholieke kerk aan de orde.

foto: wikipedia

Categorie
Film
Datum
01 februari 2017
om 07:07

Deel via