The Art Server

Costa book of the year voor Sebastian Barry

uu

De Ierse schrijver Sebastian Barry heeft, voor de tweede maal, de Costa book of the year award in de wacht gesleept met zijn roman ‘Days Without End’ (dagen zonder eind).

Schrijft de jury : “A miracle of a book – both epic and intimate – that manages to create spaces for love and safety in the noise and chaos of history.”

Sebastian Barry werd in 1955 geboren in Dublin als zoon van de Ierse actrice Joan O'Hara. Hij volgde studies Engels en Latijn aan de Catholic University School en het Trinity College in Dublin.

Aanvankelijk schreef hij voornamelijk gedichten en toneelstukken, maar eind jaren negentig begon hij ook romans te schrijven.

Hier te lande werd vooral ‘A long long Way’ (2005) bekend, dat handelt over de Tweede Wererldoorlog, in het Nederlands vertaald als Een lange, lange weg en uitgegeven voor Querido. Het boek betekende Barrys internationale doorbraak, werd genomineerd voor de Man Booker Prize en de Dublin International IMPAC Award en later ook verfilmd. 

Zijn eveneens door Querido uitgegeven roman, ‘The secret scripture’ (De geheime schrift) uit 2008, werd eveneens genomineerd voor de Man Booker Prize.

Foto: Youtube

Categorie
Literatuur
Datum
02 februari 2017
om 14:59

Deel via