The Art Server

Verdachten gestolen Bacons opgepakt in Spanje

Unknown

De Spaanse politie heeft zeven mogelijke verdachten opgepakt die te maken zouden hebben met de diefstal in de zomer van 2015 van vijf schilderijen van Francis Bacon, de Iers-Britse expressionistische kunstschilder.

De inbraak vond plaats in het Madrileese centrum, in de woning van een vriend van de kunstenaaar. De kunstwerken, die nog steeds niet zijn opgedoken, en waaronder zich ondermeer portretten en landschappen bevinden, zouden een waarde hebben van zo’n 25 miljoen euro.

Bacon bracht bezocht de Spaanse hoofdstad regelmatig om de oude meesters die zich in het Prado Museum bevinden te bestuderen. Hij overleed in 1992 op 82-jarige leeftijd. In 2013 werd een werk van de meester uit 1969, Three Studies of Lucien Freud, verkocht voor $142,405,000, toentertijd een record.


Foto: vrijgegeven door de Spaanse nationale politie.  

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
02 februari 2017
om 07:07

Deel via