The Art Server

Philippe Van Cauteren curator in Kathmandu

kk

The Siddhartha Arts Foundation heeft Philippe Van Cauteren, artistiek directeur S.M.A.K., aangesteld als curator van de Kathmandu Triennale.

In zowel 2009 als 2012 organiseerde The Siddhartha Arts Foundation het Kathmandu International Art Festival als voorloper van de Kathmandu Triennale. Met deze eerste triënnale markeert The Siddhartha Arts Foundation een nieuwe ontwikkeling in het ondersteunen van de actuele kunst in Kathmandu.

Met als titel My City, My Studio / My City, My Life stelt Van Cauteren een tentoonstelling samen met meer dan 50 kunstenaars uit ongeveer 25 landen. Naast een tentoonstelling is de Kathmandu Triennale ook een platform voor uitwisselingen, lezingen, workshops en masterclasses.

De tentoonstelling wil een hefboom zijn voor de culturele ontwikkeling van een bruisende stad als Kathmandu. De in België geboren kunstenaar Francis Alÿs is ‘patron artist’ van deze tentoonstelling.

foto: youtube

Categorie
Mensen
Datum
04 februari 2017
om 17:20

Deel via