The Art Server

De Belfius Art Gallery toont unieke kunstcollectie

Unknown-2

Nog tot en met 23 april 2017 loopt in de Belfius Art Gallery, op de 32ste verdieping van de Belfius Tower aan het Rogierplein in Brussel, de tentoonstelling RECOLLECTION – ART & FASHION,  de dialoog aan tussen kunst en mode.

De kunstenaars uit de Belfius Art Collection, van Pourbus over Delahaut tot Rinus Van de Velde, staan zij aan zij met silhouetten uit de collecties van o.a. het ModeMusem Antwerpen (met Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck, Véronique Branquinho…) en originele creaties van de nieuwe generatie stylisten (Marie-Sophie Beinke, KRJST, Gioia Seghers, Kim Stumpf, Doriane van Overeem en Pierre-Antoine Vettorello).

Aan de bezoekers wordt een kleine bijdrage van 5 euro gevraagd ten voordele van de acties Rode Neuzen (voor jongeren met psychische problemen) en Viva for Life (voor kinderen en families die onder de armoedegrens leven). Voor Belfius-klanten is deze gift vrijblijvend. Online reserveren is noodzakelijk.

De speciaal voor blinden en slechtzienden zijn er geoganiseerde rondleidingen. Een aantal gidsen werd opgeleid om de kunstwerken op een aangepaste manier naar hen toe te beschrijven.

Bron en Campagnebeeld ©  Belius

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
05 februari 2017
om 07:07

Deel via