The Art Server

Wachten op Libris Prijs 2017

images-1

Op maandag 8 mei kennen we de winnaar van de Libris Prijs 2017. Die wordt traditiegetrouw bekend gemaakt tijdens een galadiner in het Amstel Hotel in Amsterdam en live uitgezonden door Nieuwsuur, N2.

De jury bestaat dit jaar uit de voorzitter Janine van den Ende, medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation, bijgestaan door Kees 't Hart (schrijver en literair criticus voor de Groene Amsterdammer), Michel Krielaars (chef boeken NRC Handelsblad en schrijver), Anna Luyten (publicist, interviewer en gastprofessor School of Arts Gent) en Marrigje Paijmans (letterkundige en filosoof aan de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit).

Met de Libris Literatuur Prijs is een geldbedrag van in totaal 65.000 euro gemoeid (2.500 euro voor de zes genomineerde auteurs en 50.000 euro voor de uiteindelijke winnaar). De winnaar ontvangt bovendien een bronzen legpenning, ontworpen door Irma Boom.
 

Categorie
Literatuur
Datum
06 februari 2017
om 11:49

Deel via