The Art Server

Werk van LaToya Ruby Frazier en Lewis Baltz in MAC's

g

Van 19 februari eerstkomend tot en met 21 maart loopt in MAC's (Grand-Hornu) van een tentoonstellingen gewijd aan de Amerikaanse kunstenaars LaToya Ruby Frazier en Lewis Baltz.

LaToya Ruby Frazier, een niet te missen figuur van de hedendaagse fotografie, werd door het museum uitgenodigd om deel te nemen aan een residentie van drie weken in het hart van de Borinage. Tijdens haar verblijf heeft ze zich gebogen over de geschiedenis van deze regio en de steenkoolindustrie door voormalige mijnwerkers en hun familie te ontmoeten. Het resultaat van deze residentie is een monumentaal werk van een uitzonderlijke intensiteit dat de vorm aanneemt van familieportretten van de Borinage en een dialoog aangaat met oudere reeksen die gewijd zijn aan het industriële verval van haar geboortestad (Braddock, in de Rust Belt).

Als eerbetoon aan de Amerikaanse kunstenaar Lewis Baltz (1945-2014), pionier van de conceptuele fotografie, stelt het museum een twintigtal grote kleurenfoto's voor uit de reeks Sites of Technology, dat de gebreken aankaart van een technisch-wetenschappelijke samenleving waar het onzichtbare heerst. Het geheel weerklinkt als een verre echo van de technologische site die Le Grand-Hornu in de tijd van de steenkoolmijnen was.

Bron: MAC's

Categorie
Fotografie
Datum
06 februari 2017
om 16:19

Deel via