The Art Server

Duits theaterfestival Theatertreffen selecteert Gentse CAMPO met Five Easy Pieces

tt17_promo_motiv_media_gallery_res

Het rerenomeerde Duits theaterfestival Theatertreffen selecteerde 'Five Easy Pieces', een productie van Milo Rau, IIPM (International Institute of Political Murder) en het Gentse kunstencentrum CAMPO. Theatertreffen wordt aanzien als het belangrijkste theaterfestival van Duitsland.

'Five Easy Pieces' schetst aan de hand van de biografie van Marc Dutroux een compacte geschiedenis van België. De acteurs zijn zeven kinderen tussen negen en veertien jaar. 'Five Easy Pieces' werd gemaakt door de Zwitserse theatermaker Milo Rau en het IIPM (International Institute of Political Murder) in een productie van CAMPO. Dat CAMPO met haar producties op de juiste weg zit, wordt bewezen door het gegeven dat dit hun tweede selectie is voor het belangrijke Berlijnse festival. Vijf jaar geleden mocht CAMPO 'Before Your Very Eyes', een coproductie met Gob Squad op het festival brengen.  


© Phile Deprez

Theatertreffen selecteert elk jaar de tien beste voorstellingen die op Duits grondgebied te zien waren. Dat het eerder een uitzondering is dat een buitenlands gezelschap genomineerd wordt spreekt duidelijk voor de kwaliteit van het Gentse kunstencetrum. Een tweede nominatie kan duidelijk geen toeval zijn. Vorige jaren was op het festival ook Belgisch werk te zien van Luk Perceval, Miet Warlop en Jan Fabre.

Milo Rau stond de jongste jaren meermaals op de grote internationale podia met snedig politiek theater zoals The Moscow Trials (2012), Das Kongo Tribunal (2015) of The Civil Wars (2015).

Sinds de première van Five Easy Pieces in mei 2016 op het Brusselse Kunstenfestivaldesarts toerde de voorstelling over een groot deel van de wereld. De voorstelling is nog te zien in Amsterdam, Parijs, Barcelona, Buenos Aires, Madrid, Sarajevo en Perth.

"In his highly ambivalent production, which rigorously reflects on its own ethics, Milo Rau manages to set the self-confident individualities of the children from Ghent against evil, including the evil in art", schrijft de festivaljury in haar raport, die onder meer ook Forced Entertainment, Johan Simons/Thalia Theater en Simon Stone selecteerden.

Milo Rau over de achtergrond van Five Easy Pieces

Categorie
Podium
Datum
08 februari 2017
om 07:07

Deel via