The Art Server

'Django' openingsfilm in Berlijn

j

Vanavond opent het Internationaal Filmfestival van Berlijn met de wereldpremière van Etienne Comar 's regiedebuut Django , een biopic van jazzlegende Django Reinhardt.

Zegt festivaldirecteur Dieter Kosslick: "Django Reinhardt was een van de meest briljante pioniers van de Europese jazz en de vader van de Gypsy Swing”.

De prent, een klemmend portret uit het bewogen leven van in België geboren musikant, speelt zich af tijdens de vlucht Reinhardt's van de Duitsers bezette Parijs in 1943. Als Sinti, gehorend tot een nomadisiche volk dat ook als zigeuners wordt wordt aangeduid, werd Reinhardt en zijn familie lastiggevallen en opgejaagd door de nazi's.

De hoofdrol was weggelegd voor Reda Kateb (Far From Men). De muziek werd gespeeld  én opgenomen door het Rosenberg Trio uit Nuenen, dat jaarlijks ook op het tijdens het Django Reinhardt-festival present is.Foto

Foto: © IMDb

Categorie
Film
Datum
09 februari 2017
om 13:22

Deel via