The Art Server

MONA filmfestival toont films uit de Arabische wereld

m

In cultuurcentrum Berchem vindt van 10 tot en met 12 februari het nieuwe filmfestival MONA plaats. Dit festival, met artistieke én geëngageerde insteek, brengt fictiefilms, documentaires, kortfilms en animatie uit de Arabische wereld.

 MONA Film Festival, biedt een genuanceerd beeld van de culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Via films en documentaires draagt MONA bij aan een open, nieuwe kijk op de regio en een evenwichtiger beeldvorming over de Arabische wereld en de diaspora, in het bijzonder in Vlaanderen.
 

Het programma bestaat uit fictiefilms, documentaires, kortfilms en animatie. Daarnaast is er een rondetafelgesprek over de positie van de vrouw na de Arabische revolutie en een animatieworkshop voor kinderen. Met een gevarieerd programma wil MONA een groot en divers publiek aantrekken.
 

Categorie
Film
Datum
09 februari 2017
om 07:07

Deel via