The Art Server

Bastogne War Museum heropend

logo

Na een sluitingstijd van vier weken voor grondig onderhoud van het bezoekersparcours, heeft het Bastogne War Museum haar deuren opnieuw geopend.

Het Bastogne War Museum bevindt zich in een splinternieuw gebouw met een gewaagde architectuur.Het museum hercontextualiseert op een moderne en interactieve manier de Slag om de Ardennen en de oorzaken en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.De originele scenografie wordt ingevuld met drie scenovisions, echte multisensoriële 3D-taferelen die voor een totale immersie in de Geschiedenis zorgen!

Het derde exploitatiejaar van het museum werd afgesloten met 124.573 betalende bezoekers. Een resultaat dat hoger ligt dan de verwachtingen.

Het succes werd einde 2016 afgerond door het standbeeld ‘The Kiss’ en de komst van de acteurs van de serie ‘Band of Brothers’ in het kader van de ‘Nuts Days’.

Het MWB is 7 op 7 open tussen tussen 15 maart en 15 november. Een intensieve promotie wordt opgestart naar de vakantieverblijven binnen een straal van 70 km, terwijl ook pedagogische tools ten behoeve van de schoolgroepen ter beschikking worden gesteld. 

Categorie
Cultuur
Datum
10 februari 2017
om 07:07

Deel via