The Art Server

Peter Lindbergh na Rotterdam op tournee

Unknown

In Kunsthal Rotterdam loopt de tentoonstelling ‘Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography’ ten einde. Ruim 110.000 bezoekers werden er geteld.

De expo, door de Kunsthal geïnitieerd en geproduceerd in samenwerking met curator Thierry-Maxime Loriot en Peter Lindbergh, reist na Rotterdam wereldwijd langs gerenommeerde musea.

Van 13 april tot en met 27 augustus 2017 is de tentoonstelling onder de titel ‘From Fashion to Reality’ te zien in de Kunsthalle der Hypo-Kulturstiftung in München. Daarna, van 7 oktober 2017 tot en met 4 februari 2018 is het de beurt aan Reggia di Venaria in Turijn, wat wel eens het ‘Versaille’ van Turijn wordt genoemd.

Peter Lindbergh behoort tot op de dag van vandaag tot de meest invloedrijke modefotografen van de afgelopen veertig jaar. Sinds de jaren tachtig is Lindberghs pure zwart-wit fotografie beeldbepalend voor de ontwikkeling van de modefotografie.


Wild At Heart. Cindy Crawford, Tatjana Patitz, Helena Christensen, Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Karen Mulder & Stephanie Seymour, Brooklyn, 1991, Vogue US © Peter Lindbergh (Courtesy of Peter Lindbergh, Paris / Gagosian Gallery)

Categorie
Fotografie
Datum
11 februari 2017
om 11:13

Deel via