The Art Server

Raymond Pettibon in Bonnefantenmuseum

cc

Vanaf 2 juni loopt in het Bonnefantenmuseum in Maastricht een overzichtstentoonstelling van Raymond Pettibon onder de titel A Pen of All Work

De expo omvat ruim 600 werken uit de periode van de jaren ´60 tot heden. Zijn gehele oeuvre wordt gekenmerkt door de onlosmakelijke verbinding tussen tekst en beeld.

A Pen of All Work opende op 7 februari in het New Museum in New York. Het is voor het eerst sinds vijftien jaar dat Pettibon weer met een solotentoonstelling in Nederland te zien zal zijn.

Pettibon (1957, Tuscon, VS) is onmiskenbaar een van de centrale figuren binnen de Amerikaanse hedendaagse kunst. Zijn omvangrijke oeuvre laat zich lastig in een hokje plaatsen en vormt op zichzelf als het ware een buitencategorie binnen de kunst.

Sinds het einde van de jaren ’70 vervaardigde de Amerikaanse kunstenaar meer dan 20.000 werken, uiteenlopend van tekeningen, kunstenaarsboeken en ontwerpen voor platenhoezen tot omvangrijke installaties.

Met zijn spel tussen tekst en beeld en de grote verscheidenheid aan onderwerpen laveert Pettibon steeds tussen historische reflectie, poëtische humor en scherpe kritiek.

A Pen of All Work toont zijn uitzonderlijke en invloedrijke oeuvre met een accent op de literaire en intellectuele kwaliteiten in zijn werk.  

Bron: Bonnefantenmuseum - foto: © interview Magazine

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
12 februari 2017
om 07:07

Deel via