The Art Server

Peter Krüger verfilmt ‘The Age of Magic’ van Ben Okri

c

Scenarist-regisseur Peter Krüger van het Brusselse productiehuis Inti Films heeft de filmrechten aangekocht van ‘The Age of Magic’, de roman van Booker Prize winnaar Ben Okri. Dat meldt het Vlaams Audioviueel Fonds.

Krüger en Okri nemen samen de adaptatie voor hun rekening. Het is de eerste keer dat een roman van de Nigeriaanse-Engelse schrijver verfilmd wordt.

Beide kompanen werkten eerder al samen voor N-The Madness of Reason, Krügers creatieve documentaire die in 2014 uitgenodigd werd voor het Forum van de Berlinale en bij ons ook drie Ensors won, waaronder één voor beste film.

De twee beslisten om hun samenwerking verder te zetten en Okri’s meest recente roman ‘The Age of Magic’ te verfilmen. Het duo is momenteel volop bezig met bewerken van het boek tot een scenario dat verfilmd kan worden.
 
In april 2017 gaat ACE zijn laatste fase in en wordt The Age of Magic voorgesteld aan een internationaal team van filmprofessionals. De opnames van The Age of Magic zullen vermoedelijk plaatsvinden in 2018. 

Foto: © woolf hunting

Categorie
Film
Datum
13 februari 2017
om 12:58

Deel via