The Art Server

ADAM presenteert «The Bauhaus #itsalldesign»

image001

In het Art & Design Atomium Museum loopt van 16 maart 2017 tot en met 11 juni 2017 een  retrospectieve tentoonstelling van het Vitra Design Museum die een complete kijk biedt op het design van de Bauhausbeweging.

De tentoonstelling omvat tal van werken waarvan de meeste nooit eerder getoond werden, uit verschillende domeinen zoals design, architectuur, kunst, film en fotografie. Tegelijkertijd trekt ze een parallel tussen het design van het Bauhaus en de huidige tendensen en creaties op het vlak van design, kunst en architectuur.

 De tentoonstelling « The Bauhaus #itsalldesign » toont op die manier hoe actueel deze legendarische culturele instelling nog altijd is.

De belangrijke figuren van het Bauhaus worden tentoongesteld zoals Marianne Brandt, Marcel Breuer, Lyonel Feininger, Walter Gropius en Wassily Kandinsky.

De hedendaagse bijdragen komen onder andere van Olaf Nicolai, Adrian Sauer, Enzo Mari, Lord Norman Foster, Opendesk, Konstantin Grcic, Hella Jongerius, Alberto Meda en Jerszy Seymour.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
14 februari 2017
om 07:07

Deel via