The Art Server

Topwerk van Constable's blijf in Britse handen

gg

Aspire, een Alliance van vijf nationale en regionale Britse musea, heeft 'Salisbury Cathedral From the Meadows' aangekocht, een topwerk van John Constable waarvoor zo’n 40 miljoen pond werd betaald.

Op het schilderij is de kathedraal van Salisbury, in het Zuid-Engelse graafschap Wiltshire, te zien. Verder zien we zware bewolking en een regenboog boven de Avon-rivier. De ganse enscenering wordt meestal geïnterpreteerd als een metafoor voor de druk die de Church of England ondervindt vanwege haar verminderde politieke macht, aldus Tate in Bloomburg Businessweek.

John Constable werd geboren in 1776 in East Bergholt, een plaats in het Engelse graafschap Suffolk. Hij was een vooraanstaand landschapschilder en aquarellist van het romantisch realisme. Constable was vooral geïnteresseerd in lichteffecten en wolkenluchten. Hij schilderde ook enkele kustgezichten. Constable overleed in Londen-Hampstead in 1837.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
15 februari 2017
om 07:07

Deel via