The Art Server

Uitreiking Anil Ramdas Essayprijs

g

Vijf jaar na zijn dood wordt de Anil Ramdas essayprijs voor het eerst uitgereikt. Anil Ramdas was schrijver, journalist en programmamaker.

De winnaar zal door de jury bekend worden gemaakt op 16 februari in De Balie en het winnende essay zal in De Groene Amsterdammer worden gepubliceerd.

De jury bestaat uit de voorzitter Stephan Sanders, bijgestaan door Sjoerd de Jong (NRC), Karin Amatmoekrim, Sheila Sitalsing (de Volkskrant) en Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer). De winnaar ontvangt een geldprijs van 2500 euro. Ook wordt deze avond stilgestaan bij het werk van Anil Ramdas.

Aan de essayprijsvraag hebben 106 mensen deelgenomen. De drie genomineerde essays zijn ‘Diogenes Regenton, identiteitspolitiek en micro-revoluties’ door Sinan Çankaya, ‘Ergens in Europa heb ik mijn schoenen verloren’ door Nurnaz Deniz en ‘Ken u zelf’ van Martijn Stronks.

De Surinaams-Nederlands schrijver, journalist en programmamaker Anil Jaiprakash Sadaphal Ramdas werd geboren in 1958 in Paramaribo. Hij overleed in 2012 op 54-jarigen leeftijd in Loenen aan de Vecht.

De essayprijs is een initiatief van De Groene Amsterdammer, het debatcentrum De Balie, uitgeverij De Bezige Bij, nabestaanden en familie van Ramdas.

Bron en foto: Groene Amsterdammer 

Categorie
Literatuur
Datum
15 februari 2017
om 11:16

Deel via