The Art Server

Delphine Boël in Museum van Elsene

m

Tot en met tot 14 mei loopt in het Museum van Elsene de tentoonstelling "Never give up" van kunstenares Delphine Boël, tevens het vermeende ’liefdeskind' van de afgetreden Belgische koning Albert II.

Zegt het museum: Boël heeft op de hedendaagse Europese kunstscène roem verworven als non-conformistisch kunstenaar en colorist. Ze staat bekend om haar multimediawerken die opvallen door hun kleur, textuur en universele humor. Haar schilderijen, beeldhouw- en neonwerken, in één woord: al haar creaties ademen een dynamische, speelse en licht ontregelende spirit uit. Ze geeft ze de kansarmen nieuwe hoop en nodigt de machtige, zelfingenomen klasse uit weer met beide voeten op de grond te gaan staan. Vragen over identiteit, macht en rechtvaardigheid behoren tot haar favorieten onderwerpen.

Eerder stelde Boël haar al werk tentoon in ondermeer Galerij Pieters in Sint-Martens-Latem, vond de expo "Love life" plaats in Hasselt en ’Talking to the deaf' in WM Gallery in Antwerpen. In het park aan de Gentse Clementinalaan,  op loopafstand van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK), is ook kleine plantsoen uitgeroepen tot 'Park Delphine Boël'.

Boël werd geboren in 1968 in Ukkel, een Brusselse deelgemeente. Ze studeerde in Londen aan de Chelsea School of Art en haalde haar Bachelor of Arts (Honours) Fine Arts in 1990. De kunstenares verbleef het grootste deel van haar leven in de Britse hoofdstad, maar verhuisde in 2003 naar haar geboortestad waar ze nu werkt en woont.

Op dit ogenblik loopt de rechtszaak van Delphine Boël tegen koning Albert over de erkenning van het natuurlijke vaderschap nog steeds.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
16 februari 2017
om 14:23

Deel via