The Art Server

Duits museum ontdekt tekening van Rembrandt

r

In het Duitse Herzog Anton Ulrich-Museum in Braunschweig, gelegen in de deelstaat Nedersaksen, is afbeelding van een hond gevonden die werd toegeschreven was aan de Duitse barokschilder Johann Melchior Roos (1663-1731).

Onderzoek heeft uitgewezen dat het zou gaan om een heuse Rembrandt, een van de weinige tekeningen die de meester van dieren heeft gemaakt. Het was conservator Thomas Döring die de stijl van Rembrandts herkende en na overleg met collega experts het werk kon authenticeren een tekening van rond 1637.

Nadat hij erover publiseerde in het vakblad Master Drawings en de reacties positief waren, kon thet werkje definitief worden opgenomen in het oeuvre van de Nederlandse kunstenaar.

De nieuw ontdekte Rembrandt zal vanaf 6 april eerstkomend in het Herzog Anton Ulrich-Museum worden tentoongesteld. De tekening zal deel uitmaken van de  tentoonstelling ‘Dürer, Cézanne und Du. Wie Meister zeichnen’.

Foto: Rembrandt Harmensz. van Rijn (1606-1669), 82 x 99 mm, Herzog Anton Ulrich-Museum, Braunschweig © C. Cordes, HAUM.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
16 februari 2017
om 07:07

Deel via