The Art Server

Drummer Clyde Stubblefield overleden

d

Clyde Stubblefield, de Iconische Amerikaanse drummer die het  epitheton van ‘Meest gesamplede drummer’ kreeg opgespeld, is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij speelde een aantal jaren als funkartiest met James Brown en was te horen op diens nummers Cold Sweat, Say It Loud — I’m Black and I’m Proud en Sex Machine.

Stubblefield, die bekendheid verwierf met een twintig seconden durende drumbreak die de basis vormde voor ruim 1300 andere nummers, maakte ook furore tijdens een memorabele concert dat plaats vond naar aanleiding van de dood van Martin Luther King Jr. in Boston.

Fragmenten van Stubblefields werk werden ook gebruikt door Rappers en hip-hopgroepen als Dr. Dre, Public Enemy en N.W.A. maakten zijn muziek wereldberoemd, door fragmenten als sample te gebruiken.

Categorie
Muziek
Datum
21 februari 2017
om 10:15

Deel via