The Art Server

Fotografe Olympe Tits in Brugse Schipperskapel

z7wj_SKLogoFuchsiaonBlack_1

Van 4 tot en met 26 maart loopt in de Schipperskapel in Brugge een tentoonstelling gewijd aan het werk van de Antwerpse fotografe Olympe Tits.

Tits is lerares hedendaagse dans aan de Koninklijke Balletschool en autodidactische fotografe. Vorig jaar won ze de Belgium National Award van de Sony World Photography Awards 2016. Haar winnende foto, ‘Bataille d’epaulettes, werd gekozen als beste foto genomen door een Belgische fotograaf, ingezonden voor een van de tien ‘Open’-categorieën van de Awards.

Van 22 april tot en met 8 mei stelt ze ook tentoon in Somerset House in Londen. Haar winnende foto’s worden tevens gepubliceerd in het jaarlijkse Sony World Photography Awards Book.

Met haar beelden wil Olympe aantonen dat elk lichaam een verhaal met zich mee draagt, in elke ruimte en op eender welk moment, hoe men zich ook voelt. Onze lichaamstaal liegt nooit. Elke kleine beweging houdt eigen ervaringen in die steeds zichtbaar zijn, ook al zijn wij daar als mens soms niet bewust van. Deze lichamelijke vervreemding wil ze vastleggen in haar beelden. Ze speelt letterlijk met de lichaamstaal door deze in vreemde situaties en posities neer te zetten.

Elk beeld ziet ze als een choreografie, daar ligt zowel de focus op de ruimte, de gebaren van het lichaam, wat ze dragen en de sfeer. Maar in plaats van een levende choreografie, wordt het een stil beeld. Het worden verlaten gebaren die elk hun eigen verhaal met zich meebrengen. Soms heel fragiel en absurd. Dit zodat de kijker op zoek moet gaan naar de oorspronkelijke emoties die achter het lichaam van de personages schuilen’.
 


© Olympe Tits via Schipperskapel

Categorie
Fotografie
Datum
22 februari 2017
om 07:07

Deel via