The Art Server

Canadese Inuit Kunst in Leiden

Logo_Rijksmuseum_Volkenkunde

Op vrijdag 10 maart aanstaande opent in het Museum Volkenkunde in Leiden een tentoonstelling onder de titel “Inuit Kunst”. Aanleiding is het 150-jarig bestaan van Canada.

De tentoonstelling bestaat grotendeels uit de collectie van de heer Hans van Berkel, groot verzamelaar van Inuït kunst in Nederland. Onlangs schonk hij zijn gehele collectie Inuït kunst aan Museum Volkenkunde; spekstenen beelden, grafiek en voorwerpen uit het dagelijks leven van de Inuït.

De tentoonstelling bevat ook enkele stukken uit de privécollectie van Prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven. Het paar heeft een bijzondere verbondenheid met Canada, het geboorteland van de prinses. In de jaren zeventig reisden zij meerdere malen naar het hoge noorden van Canada waar ze optrokken op met Inuïts.
Canadese Inuit Kunst is te zien tot en met 7 januari 2018/

Op 10 maart organiseert het ministerie van Buitenlandse Zaken een studiedag ‘Als het ijs smelt..’ in Museum Volkenkunde over de Arctische gebieden voor en door klimaat- en polaire deskundigen, kenners van het gebied, scholieren en studenten.

Bron: RVD
 

Categorie
Cultuur
Datum
24 februari 2017
om 15:15

Deel via