The Art Server

Verzameld Werk van Voltaire op stapel

v

De Britse professor Nicholas Cronk wil tegen 2020 het verzameld werk van de Franse verlichtingsfilosoof Voltaire bundelen.

Nicholas E. Cronk, verbonden aan de universiteit van Oxford waar hij ondermeer Franse literatuur doceert, is directeur van de Voltaire Foundation en voorzitter van de Société des études voltairiennes. In 2015 werd hij gelauwerd voor zijn project Voltaire’s radical Enlightenment: Editing and re-interpreting the Lettres sur les Anglais. Zijn onderzoek vomt de basis van de kritisch editie voor de Complete Works of Voltaire. 

Cronk geeft zich tot doel gesteld zijn bevindingen omtrent leven en werk van Voltaire te openbaren via ondermeer publieke evenementen, lezingen, workshops en conferentie.

Voltaire, pseudoniem van François-Marie Arouet (Parijs, 1694 - 1778), was een Frans schrijver, essayist, filosoof en vrijdenker. Hij kan worden beschouwd als de prominente voortrekker van de Franse Verlichting. Voltaire had als schrijver grote invloed op het intellectuele leven van zijn tijd. Goethe stelde dat Voltaire de aanstichter was van de Franse Revolutie, omdat hij de oude banden van de mensheid zou hebben losgemaakt.

Categorie
Cultuur
Datum
26 februari 2017
om 07:07

Deel via