The Art Server

Antwerpen heet European Union Baroque Orchestra welkom

scaled_emba-logo-colour-print_300x300

In nauwe samenwerking met AMUZ verhuist het gerenommeerde European Union Baroque Orchestra haar uitvalsbasis naar Antwerpen.

Naar aanleiding van de Brexit zocht het orkest een nieuwe thuishaven en viel het voor de mogelijkheden die Antwerpen biedt. De provincie Antwerpen zit dit als een unieke opportuniteit om onze regio nog prominenter op de wereldkaart te zetten als centrum van de barokmuziek en steunt dit samenwerkingsproject EUBO@AMUZ met een subsidie van 20.000 euro.

De samenwerking tussen AMUZ en EUBO dompelt de Antwerpenaar onder in barokmuziek en geeft tegelijkertijd jong talent een duwtje in de rug richting professioneel (top)circuit.
Het programma omvat een ruim gamma aan verschillende activiteiten. De artiesten zelf doen daarnaast ruime ervaring op met o.a. selectieweken, orkeststages, coaching sessies, concertinleidingen, workshops en open repetities voor scholen.

De provincie Antwerpen biedt met haar projectsubsidie kansen aan jong creatief talent en wil zo meteen kunst bij iedereen brengen. De kansen die EUBO en AMUZ bieden aan net afgestudeerde muzikanten en de concerten sluiten daar perfect bij aan.

Het eerstvolgende concert van EUBO in AMUZ ‘Verraad & Verloving’ van Bach en Händel gaat door op 22 maart.

Categorie
Muziek
Datum
01 maart 2017
om 07:07

Deel via