The Art Server

Fotograaf Carl De Keyzer in De Botanique

b

Onder de titel Higher Ground loopt in de De Botanique een tentoonstelling met werk van Carl De Keyzer, ongetwijfeld een van de meest briljante fotografen in België.

Geboren in Kortrijk in 1958) is een Belgisch fotograaf, studeerde hij fotografie aan de Academie van Gent. Sinds 1994 is hij lid van het fotocollectief Magnum, een coöperatieve vereniging van fotografen, opgericht in 1947 door ondermeer Henri Cartier-Bresson en Robert Capa.

De Keyzer onderscheidt zich door de diepgang van zijn reportages, vaak van lange adem, en door zijn veelzijdige benaderingen. Zijn werken worden regelmatig gepubliceerd in de internationale pers en werden van meet af aan goed onthaald door de kritiek.

Deze tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Sluitertijd.

Het werk van De Keyzer wordt regelmatig gepubliceerd in de internationale pers en werd van meet af aan goed onthaald door de kritiek.

De Botanique brengt dit jaar twee fotoreeksen die zijn geïnspireerd door de dreiging van de opwarming van de aarde en de onvermijdelijke stijging van het zeeniveau, Moments before the flood en Higher Ground, respectievelijk voltooid in 2012 en 2016.

Moments before the flood en Higher Ground zijn in boekvorm uitgegeven bij Lannoo. Het laatste werk was vergezeld van een reeks novelles met de titel Ararat, van de pen van de schrijver Philippe Claudel.

Categorie
Fotografie
Datum
01 maart 2017
om 10:50

Deel via