The Art Server

Drie Catalaanse architecten delen Pritzkerprijs

Unknown

De Pritzkerprijs, een onderscheiding die zowat als de Nobelprijs van de architectuur wordt gezien, gaat dit jaar naar de Spaanse Rafael Aranda, Carme Pigem en Ramon Vialta, van het Catalaanse bureau RCR Arquitectes.

De winnaars zijn te onzent bekend door hun samenwerking met Coussée & Goris bij het tot stand komen van de Krook, het Gentse stadsvernieuwingsproject dat zich situeert tussen de Lammerstraat, de Grote Huidevettershoek, de Platteberg en de rivier de Schelde.

De Krook, omscheven als Dé inspiratieplek voor cultuur, kennis en innovatie, beleeft zijn openingsweekend op 10, 11 en 12 maart.

De prestigieuze Pritzkerprijs wordt uitgereikt door de Hyatt Foundation aan nog levende architect. De prijs werd in 1979 in het leven geroepen door de Amerikaanse zakenman Jay A. Pritzker. Na de dood van de stichter in 1999 zetten zijn erfgenamen de traditie voort. De winnaar ontvangt 100.000 dollar.

Eerdere winnaars waren onder andere Rem Koolhaas, Zaha Hadid, Jean Nouvel, Toyo Ito, Otto Frei…. Vorig jaar won de Chileen Alejandro Aravena.
 


© 2017 The Hyatt Foundation

Categorie
Architectuur
Datum
02 maart 2017
om 10:59

Deel via