The Art Server

René ten Bos Denker des Vaderlands

r

Filosoof René ten Bos volgt Marli Huijer, René Gude en Hans Achterhuis op als Denker des Vaderlands. De Denker des Vaderlands is een initiatief van de Stichting Maand van de Filosofie.

René ten Bos (1959) is hoogleraar filosofie en managementfilosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ten Bos is een oorspronkelijk tegendraads en provocatief denker. hij schuwt geen enkel onderwerp en analyseert net zo makkelijk de managementwereld als het dierenrijk, gendervraagstukken of onze omgang met de natuur.

Bij het publiek is Ten Bos bekend door zijn vele publicaties bij Boom uitgevers Amsterdam. Vorige maand verscheen Dwalen in het antropoceen, waarin hij zich afvraagt of de mens een pest of een zegen is voor de aarde. Voor Bureaucratie is een inktvis ontving hij in 2016 de Socratesbeker voor het prikkelendste filosofieboek van het jaar. Water werd in 2014 genomineerd voor de ECI Literatuurprijs. Als vaste columnist is Ten Bos te lezen in Het Financieele Dagblad.

Het tweejarige denkerschap van Ten Bos start op 21 april als hij wordt geïnaugureerd tijdens de Nacht van de Filosofie in De Lindenberg in zijn woonstad, Nijmegen.
 

Bron: Boom Filosofie - Foto René ten Bos © Corbino

 

Categorie
Cultuur
Datum
03 maart 2017
om 10:53

Deel via