The Art Server

Thomas Campbell weg bij Metropolitan Museum of Art

i

De Brit Thomas P. Campbell, directeur en ceo van The Metropolitan Museum of Art in New York, heeft aangekondigd in juni heeft de prestigieuse kusttempel verlaten. Hem wordt volgens The New York Times verweten verantwoordelijk te zijn voor een tekort van zo’n 38 miljoen euro en het ontslag van een aantal medewerkers.

Campbell, de negende bewindvoerder van het museum dat doorgaat voor het grootste van de westerse halfrond, werd benoemd in september 2008 als curator van het het departement Europese Beeldhouwkunst en Decoratieve Kunsten, met als specialiteit wandtapijten.

Hij werd geboren in Singapore maar groeide op in het de Engelse stad Cambridge. Hij studeerde Engels en literatuur aan het New College in Oxford en later aan het Courtauld Institute of Art.

Campbell is de auteurd van het boek ‘Henry VIII and the Art of Majesty: Tapestries at the Tudor Court (Yale University Press, 2007), en diverse artikels in ondermeer Burlington Magazine, Apollo Magazine, Studies in the Decorative Arts en Gazette des Beaux-Arts. Hij werd ook meermaals onderscheiden, ondermeer met de Iris Foundation Award (Bard Graduate Center)in 2003.

Foto:  © The Metropolitan Museum of Art

Categorie
Mensen
Datum
04 maart 2017
om 16:34

Deel via