The Art Server

Shortlist Socrates Wisselbeker bekend

Unknown

Vijf kandidaten dingen meer naar de prijs voor het beste filosofieboek van 2016. De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar – in dit geval dus 2016 – verscheen.

De mededingers zijn:

Rusteloosheid van Ignaas Devisch
Dierentalen van Eva Meijer
Hersenbeest van Marjan Slob
Waar een wil is, is geen weg van Henk Oosterling
De grote vlucht inwaarts van Thijs Lijster

De jury die de longlist selecteerde bestond uit Jenny Slatman (Tilburg University), Elma Drayer (schrijver en columnist), Sjoerd de Jong (journalist en ombudsman NRC media), Anna Luyten (publicist en journalist) en Florentijn van Rootselaar (Filosofie Magazine).

De uitreiking van de prijs zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 21 april tijdens de Nacht van de Filosofie in De Lindenberg in Nijmegen.

De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar – in dit geval dus 2016 – verscheen. 

Categorie
Literatuur
Datum
05 maart 2017
om 07:07

Deel via