The Art Server

Smak-directeur kiest Arabische kunst in Parijs

logo-x2-1

Philippe Van Cauteren, de artistiek directeur van het S.M.A.K. in Gent, heeft op vraag van Sultan Sooud Al Qasemi, de oprichter van de Barjeel Art Foundation (BAF) een collectie samengesteld die onder meer moet bijdragen aan de intellectuele ontwikkeling van de kennis over kunst uit de Arabische invloedssfeer.

De tentoonstelling, onder de titel “100 chefs-d'œuvre de l'art moderne et contemporain arabe” loopt tot en met 2 juli aanstaande.

De Barjeel Art Foundation, een onafhankelijk initiatief in Sharjah (Verenigde Arabische Emiraten), dat beschikt over een uitzonderlijk uitgebreide collectie moderne en actuele kunst uit de Arabische regio.

In het Parijse Institut du Monde Arabe worden méér dan honderd werken uit de Barjeel-collectie tentoongesteld die deel uitmaken van een nog veel te weinig bekend stuk kunstgeschiedenis.

Er is werk te zien van ondermeer Marwan, Ahmed Morsi, Etel Adnan, Rachid Koraichi, Chafic Abboud, Adel Abdessemed, Fadi Al Hamwi, Asim Abu Shakra, Shakir Hassan Al-Said en Achraf Touloub.
 

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
05 maart 2017
om 14:35

Deel via