The Art Server

LOKO organiseert kunstenfestival Ithaka

ikk

Leuvense studentenkoepel LOKO organiseert 25ste editie van kunstenfestival Ithaka. Een kwarteeuw geleden organiseerden de studentenkringen met LOKO Cultuur een kunstparcours door Leuven. Daarmee was de traditie van Ithaka geboren, een jaarlijks terugkerend fenomeen dat zijn vleugels ieder jaar op een opvallende leegstaande locatie neerslaat.

Ithaka trakteert studenten en andere nieuwsgierigen op de kunstwerken van jong talent. Uit de vele inzendingen voor het kunstenfestival koos een studentenjury de finale selectie van dertien kunstenaars. Ze werden daarbij geadviseerd door professionele curatoren van STUK, M - Museum, Cas-co en KU Leuven.

Op het programma ondermeer een kortfilmfestival, live optredens van slam poets, DJ's en jazzmuzikanten en workshops. 

De deelnemende kunstenaars zijn Anna Rulecka, Ash Bowland, Bram van Breda, Esther Hoogendijk, Henk Huibers, Henk-Sjoerd Hinrichs, Izra Marie Jans, Jonathan Huygens, Kimberly Hoskens, Melvin Pattyn, Mirrouns (Joost Van Duppen, Lena Mariën & Thomas Van Walle), Sarah Lauwers & Thomas Lesaffre. 

 

 

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
06 maart 2017
om 10:55

Deel via